Elina ja kivinen jatulintarha
 • Muumivaippojen mainoksia
  i

  Olen suunnitellut Muumivaipan kuosit, pakkaukset ja markkinointimateriaalit sekä kuvannut niitä varten monet vauvasukupolvet Muumivaipan syntymästä, 90-luvun alusta alkaen. Yhdessä Delipap Oy:n osaavan markkinontitiimin kanssa olemme toteuttaneet toimivia kampanjoita ja nostaneet Muumivaipan tunnettujen ja arvostettujen suomalaisbrändien joukkoon. Muumivaipan markkinaosuus onkin kaksinkertaistunut muutamassa vuodessa.

 • Halva-pakkauksia
  i

  Kun Oy Halva Ab oli valmistanut nimikkoherkkuaan halvaa 80 vuotta, he halusivat uudistaa sen vanhan, ”pölyisen” pakkauskääreen. Päivitin tuotesarjan tälle vuosituhannelle suunnittelemalla heille raikkaat rasiat yrityksen kreikkalaisia juuria kunnioittaen. Erilaisten muovi- ja kartonkipakkausten, vyötteiden ja etikettien suunnittelu vie puolet työajastani.

 • Luonnonkalenteri
  i

  Luonnonsuojeluliiton klassikon, Luonnonkalenterin suunnittelutiimissä on vierähtänyt toistakymmentä vuotta. Seppo Vuokon vastuulla ovat olleet tekstit, Kaija Keskisen käsissä yhteydet, oikoluku ym ja omalla kontollani ulkoasu ja taitto. Olemme ideoineet teemat ja kuva-aiheet yhdessä, eivätkä tehtävien rajat ole olleet kiveen kirjoitettuja, vaan olemme sotkeutuneet toistemme tehtäviin ja kommentoineet niitä hyvässä, välillä suorastaan ratkiriemukkaassa hengessä. Kalenteri upeine kuvineen ilmestyy vuosittain kuudella kielellä. Vuosien varrella kalenteriin on päässyt jokunen ottamani valokuvakin.

 • Ison Karhun Alla -kirja
  i

  Ison karhun alla on Antti Leinosen kaunis luontokirja, johon Heikki Willamo kirjoitti tunnelmallisen tekstin. Tein teokselle sen henkeä kunnioittavan hillityn mutta persoonallisen ulkoasun ja taiton, jotka huomioitiin Grafia ry:n Vuoden Huiput -kirjassakin. Vuoden Huiput -kilpailu kokoaa Suomen merkittävimmän markkinointiviestinnän ja muotoilun kilpailun satoa yksiin kansiin.

 • Hangon kaupungin luontoesite
  i

  Suunnittelin Hangon kaupungin matkailutoimiston kanssa pienen opuksen, jossa tuoksuu meri ja huokuu aurinkoisten hiekkarantojen lämpö. Kerromme sanoin ja kuvin paitsi hankolaisista kasvi- ja eläinharvinaisuuksista myös esimerkkejä siitä, mitä Hanko tarjoaa luonnon ystäville eri vuodenaikoina. Valita voi vaikkapa melontaa, purjehdusta, samoilua, surffausta, pyöräilyä, lintujen tarkkailua, villiyrttien keräilyä tai syysmyrskyjen ihailua.

 • Parhialan siirtomaatavaraliikkeen nettisivu
  i

  Satavuotiaan Oy Parhiala Ab:n nettisivut olivat auttamattomasti vanhentuneet. Suunnittelin Hakaniemen ja Hietalahden halleissa toimivalle yritykselle uuden selkeän ja yksinkertaisen sivuston, josta löytää helposti yhteystiedot ja aukioloajat sekä pääsee kurkistamaan ”siirtomaatavaraliikkeen” herkullisten tuotteiden maailmaan. Vielä kun verkkosivuihin saisi vastapaahdetun kahvin tuoksun!

 • Uuma-lehti
  i

  Naisten terveysopasta Uuma-lehteä jaetaan lääkärikeskuksissa ja kuntosaleilla. Lisäksi alan ammattilaiset voivat tilata erityisen ”lääkäripainoksen” itselleen. Lehti sisältää viimeisimpiä tutkimustietoja ja asiantuntijoiden artikkeleita siitä, mitä naisen kehossa tapahtuu. Saan tekstit ja kuvat Uuman toimitukselta ja vastuulleni jää kauniin ja selkeän taiton loihtiminen joskus hieman vaikeistakin aiheista.

 • Majakkaseuran konferenssimateriaalia
  i

  Suomen Majakkaseura järjesti Pohjoismaisen majakkakonferenssin Ahvenanmaalla 2009. Tilaisuudessa esiteltiin suomalaisia majakoita ja esitettiin niistä kertovia dokumentteja. Suunnittelin konferenssiin tyylikkäät materiaalit kutsuista, julisteisiin ja rollupeista majakkatauluihin.

 • Kaksi silkkimattoa
  i

  Aidot silkkimatot toteutettiin piirustusteni mukaan Kiinassa perinteisin menetelmin käsin solmimalla. Matoista tehtiin eri värisiä versioita tarkasti tekemiäni värimalleja seuraten. Suunnittelin Cecart Limited Finlandin mattojen taakse myös jokaiselle mattomallille helposti muunneltavat pehmeät etiketit.

 • Vuokkoset-markkinointimateriaalia
  i

  Delipap Oy kuuluu vanhimpiin asiakkaisiini. Olen suunnitellut heidän Vuokkoset-tuotemerkilleen pakkauksia, esitteitä, banderolleja, rolluppeja, mainoksia niin lehtiin kuin vaikkapa busseihin ja raitiovaunuihin, kilpailukuponkeja, messuständejä, logoja, kuoseja, tarroja, paitoja, lippuja, lappuja ja vaikka mitä! Yksi hauskimmista projekteista oli näiden nuorten ”Made in Finland” -tyttöjen valokuvaus esitteitä ja muita markkinointimateriaaleja varten.

 • Halvan Wanhan Ajan Laku -pakkaus
  i

  Halvan markkinointitiimi tarvitsi perinteiselle kunnon Wanhan Ajan Lakritsalle tyylikkään ja juhlavan kartonkirasian. Lahjaksi ja tuliaisiksi sopivaa rasiaa myydään erityisesti tax free -myymälöissä ja etenkin joulun alla suurissa marketeissa.

 • Raumanmeri-kirja
  i

  Raimo Sundelinin komea ja alta aikayksikön loppuun myyty Raumanmeri-teos on sujuvan ja välittömän yhteistyön tulos. Entisenä arkkitehtinä Raimolla on silmää kauniille ulkoasulle ja hän tietää mitä tahtoo. Hän oli miettinyt kuvataiton valmiiksi melko pitkälle, mutta pyysi minut avukseen persoonallisen ilmeen hiomisessa ja kirjan teknisessä toteuttamisessa. Merenharmaalla lisävärillä ja villisti lentävillä lintuvinjeteillä teimme teoksesta juuri niin näyttävän kuin pitikin.

 • Parhialan brändikahvietiketit
  i

  Suunnittelin Siirtomaatavaraliike Parhiala Oy:n brändikahveille uudet etiketit kauppahallimyymälän pitkää historiaa kunnioittaen. Ajanmukaiset etiketit henkivät kahvikaupan perinteitä kauniilla, suomalaisella ja nykyaikaisella tavalla.

 • Esterinpäiväjuhlan kutsu
  i

  Espoon Esteri ei ole seinäruusu! Espoon Yrittäjänaisten vuotuisessa Esterinpäivänjuhlan kutsukortissa komeilee seppelepäinen Espoon Esteri, joka on rohkea yrittäjänainen ja ylpeästi oma itsensä. Hän on vilpitön ja suorasanainen ja aina valmis auttamaan muita. Espoon Esterin esikuva on jokainen espoolainen yrittäjänainen – ja hän on syntynyt Taskuravun ateljeessa.

 • Betaiiniesitteitä
  i

  Elintarviketeollisuusyrityksen Daniscon yksi toimiala on kosmetiikka. Luonnon betaiini on tärkeimpiä heidän markkinoimistaan kosmetiikan raaka-aineista. Teimme Daniscon kosmetiikkatiimin kanssa kansainväliset tuote-esitteet, joissa kerrotaan luonnollisen betaiinin myönteisistä vaikutuksista paitsi ihoon ja hiuksiin myös suuhun ja hampaisiin. Esitteet auttavat myynnin edistämisessä messuilla ympäri maailmaa.

 • Allecon sukellusapuvälineiden pakkauksia
  i

  Suomalainen Alleco Oy tuottaa asiantuntijapalveluita, tutkimuksia ja selvityksiä, ohjelmistoja niiden toteuttamiseen sekä varusteita vedenalaiseen tutkimustoimintaan. He tarvitsivat Alltab-tablettitietokoneiden suojakoteloille ja Alleco light -sukelluslampuille toimivat pakkaukset. Yrityksen valokuvaaja toimitti oivalliset tuotekuvat ja osakseni jäi yrityksen ilmeeseen sopivien pakkausvyötteiden suunnittelu ja painattaminen.

 • Helmi-tuotteiden markkinointimateriaaleja
  i

  Helmi on tunnettu Suomalainen hygieniatuotemerkki. Pumpulit ja pumpulipuikot lienevät sarjan tutuimmat tuotteet, mutta Helmi-tuotteisiin kuuluu myös mm. puhdistuspyyhkeet, pesuemulsiot sekä shampoot. Tein tuotesarjan markkinointia varten esimerkiksi esitteitä, tuoteluetteloita, ilmoituksia ja hyllypuhujia.

 • Suuri savanni -kirja
  i

  Olli Marttila on suomalainen Tansanian luonnon asiantuntija. Hän on kirjoittanut useita kirjoja ja safarioppaita Tansanian kansallispuistoista ja muista luonnonsuojelualueista. Olen toteuttanut taiton ja ulkoasun jokaisen Tansanian safarille lähtijän perusteokseen, perinpohjaiseen 448 sivun ja 1500 hakusanan opaskirjaan Suuri savanni, ja tunnelmalliseen Tansanian luontoa avaavaan valokuvateokseen Afrikan arkki. Samalla suunnittelin myös Marttilan yrityksen Auriksen logon.

 • Pirkka-lautasliinoja
  i

  Suunnittelin Pirkka-sarjan lautasliinoihin sekä kertakäyttöastioihin uudet kuviot. Heti ensimmäisenä vuonna uudistuksen jälkeen lautasliinojen myynti yli kaksinkertaistui. Oli hauskaa nähdä itse suunnittelemiani kerta-astioita valmistujaisissa, pihajuhlissa, erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa sekä yritysten kahvihuoneissa.

 • Luontokuva-lehti
  i

  Toimin Luontokuva-lehden graafikkona kuusi vuotta. Tuona aikana Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n lehti kasvoi ja siirtyi jäsenjakelusta lehtipisteisiin, myytäväksi myös suurelle yleisölle. Parhaiden luontovalokuvaajiemme tarinoiden ja kuvien parissa on ilo työskennellä. Yhdistyksen aktiivina ja hallituksen jäsenenä loin myös hyvät suhteet laajaan kuvaajaverkostoon.

 • Metsäpäiviä ja Lumen Aika -kirjat
  i

  Taitava luontokuvaaja ja -kirjoittaja Mika Honkalinna on koostanut useita lämminhenkisiä luontokuvateoksia. Olemme yhdessä valikoineet kuvia kappaleisiin, Mika on merkinnyt kuvat tärkeysjärjestykseen sopivia lisäkuvia ja vaihtoehtoja unohtamatta, ja minä olen laatinut niistä harmoniset kokonaisuudet kansien väliin. Kirjat Metsäpäiviä, Lumen Aika ja Suuri pöllö ovat saaneet muotonsa Taskuravun verstaassa.

 • Mansikka- ja mustikkavalkosuklaapakkaukset
  i

  Dammenberg on pieni suomalainen suklaavalmistaja, joka panostaa puhtaista ja aidoista luonnon raaka-aineista käsin tehtyihin herkkuihin. Olen suunnitellut heille rasiasarjan mm. Mansikka- ja mustikkavalkosuklaalle sekä sokerittomille tummalle ja maitosuklaalle.

 • Insinööritoimisto Pöysälä & Sandbergin esite
  i

  Insinööritoimisto Pöysälä & Sandberg on suunnitellut useita suuria rakennushankkeita Helsinki–Vantaan lentoasemasta Viikin jätevedenpuhdistamoon ja erilaisiin teollisuuslaitoksiin. Ennen kuin Pöyry Oyj osti Pöysälä & Sandbergin tein insinööritoimistolle yleisesitteen, jossa kerrottiin heidän töistään ja asiantuntemuksestaan.

 • Tanssiasu
  i

  Tanssi on ollut rakas harrastukseni vuosikymmeniä. Olen kuulunut Sambicin esiintyvään Alegria-ryhmään ja osallistunut useisiin latinalais- ja brasilialaisten tanssien SM-kilpailuihin sekä vuosittain järjestettäville Helsingin sambakarnevaaleille. Olen myös suunnitellut esiintymisasuja erilaisille tanssiryhmille sirkusteemasta meren jumalattariin. Voin järjestää tanssijat ja pr-emännät tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. On teemana sitten trooppinen sambashow, cabaree tai havaji-ilta.

 • Tähtimarmeladi-rasia
  i

  Lakritsan lisäksi Halvan tuotevalikoimiin kuuluu marmeladeja, pastilleja ja muita makeisia. Tähtimarmeladirasian lisäksi olen suunnitellut pusseja ja rasioita monille Halvan marmeladeille ja muille namuille, kuten Juhlamarmeladille, Hertta ja Herttis marmeladeille sekä Zurf ja ColaLakuCola-makeissekoituksille muutamia mainitakseni.

 • Trendi-lehden erikoispainos
  i

  Vuokkoset teki yhteistyöprojektin Trendi-lehden kanssa. Sitä varten suunnittelin ja toteutin sekä Trendin erikoispainoksen kannen että mainoksen sisäkanteen. Tämä projekti on oiva esimerkki monipuolisuudestani. Vuokkoset-logo on tekemäni, tuotepakkaukset ovat suunnittelemiani ja olen valokuvannut ne markkinointia varten. Lisäksi kuvasin ihanat nuoret tytöt ilmoituksia varten. Teen itse myös kuvien käsittelyn, vaikkapa kuvassa pilkistävän sisäsivun tapaan, jossa muutin osan kuvasta mustavalkoiseksi.

 • Vuokkoset-pakkauksia
  i

  Vuokkoset on suomalaisen hygieniatuotevalmistajan, Delipap Oy:n tunntetuimpia tuotteita. Se kehiteltiin jo 1970-luvulla. Olen suunnitellut Vuokkoset-pakkauksia ja –esitteitä, -ilmoituksia ja -markkinointimateriaaleja 1990-luvulta lähtien. 2014 Vuokkoset Slim -sarja näytti tältä.

 • Zalmi-pakkauksia
  i

  Zalmi on Halvan uusimpia salmiakkisekoituksia. Tälle neljän erimakuisen salmiakin miksille tehtiin samalla ulkoasulla sekä 163 gramman pussi että 240 gramman rasia. Värejä täytyy miettiä hiukan eri tavalla, kun sama kuvitus painetaan sekä hopean väriselle muovikalvolle että valkoiselle kartongille.

 • Vienan sydän -kirja
  i

  Vienan sydän (The Heart of Viena) on hieno kertomus vienankarjalaisesta elämästä itärajan takana. Paavo Hamunen on kuvannut maisemia, ihmisiä ja kyliä niillä seuduin jo vuosia. Tuomo Pirttimaa kirjoitti kirjan tekstit ja minä muotoilin taiton ja ulkoasun. Harvoin kultafolio toimii niin kauniisti kirjan kannessa kuin tämän utuisen kuvan kanssa.

 • Vuokkoset-esite murrosikäisille
  i

  Jokainen käy murrosiässä lävitse suuria fyysisiä ja psyykkisiä muutoksia. Tätä murrosiän myrskyistä kertovaa opusta jaetaan teinitytöille mm. kouluterveydenhoitajien kautta. Tein lehtiseen paitsi taiton myös kuvituksen.

 • Pussi Sokerittomille lakritsoille
  i

  Kansainvälisille markkinoille suunniteltu Halvan Sugar free licorice (Sokeriton lakritsi) on Halvan uutuuksia vuodelta 2014. Tyylikäs hillitty ja selkeä pakkaus on suunnattu aikuisille lakuhiirille.

Graafista suunnittelua nettisivuista pakkauksiin

Logo, käyntikortti, pakkaus, esite – tuotteesi ja yrityksesi ilme rakentuu pienistä palasista. Markkinointiviestintäsi on sitä tehokkaampaa mitä yhtenäisempää visuaalista linjaa seuraat.

Esimerkkejä palveluistani:

 • pakkaukset, etiketit ym. erikoispainotuotteet
 • esitteet, kirjat, lehdet, kalenterit
 • logot, yritysilmeet ja kampanjasuunnittelu
 • teippausten, kylttien ja opasteiden suunnittelu
 • verkkosivut, bannerit, sähköiset ilmoitukset
 • kuosit ja kuviot tuotteisiin

© Elina Nuortie

elina.nuortie(a)taskurapu.fi

elina.nuortie(a)taskurapu.fi
050 566 1955
Merivirta 11 D 43 | 02320 Espoo

© Elina Nuortie