Elina ja vanha kalaverkko
 • Kuin pieni Suomi -kirja ja CD-levyn kannet
  i

  Espoon kaupunki halusi juhlistaa 550-vuotista taivaltaan näyttävällä valokuvateoksella ja CD-levyllä, jonka kansiin koottiin lisää kuvia Espoosta. Kirjan ja levyn kansien tekijöiksi valikoitui neljä espoolaisvalokuvaajaa ja kaupungin viestintätiimi. Viestintä kirjoitti kirjaan lyhyet esittelytekstit Espoon luontotyypeistä, valokuvaajat kokosivat kotiseutukuvistaan monipuolisen kokonaisuuden ja kirjoittivat kuvilleen kuvatekstit. Olin yksi valokuvaajista, toimin organisaattorina ja yhteysihmisenä, digitoin valtaosan kuvista ja tein värierottelut sekä suunnittelin kirjan taiton ja ulkoasun.

 • Alvar-poika ja iso muumi-pehmolelu
  i

  Kuvasin vuoden ja neljän kuukauden ikäistä Alvaria Muumivaippojen markkinointimateriaaleja varten. Alvarin lempikappale oli ”Poika saunoo”. Sen rytmiin teki mieli tanssia. Kuvaussession hedelmiä on käytetty ilmoituksissa, julisteissa, esitteissä ja monissa muissa materiaaleissa.

 • Kuohu – koukussa saaristoon -kirja
  i

  Kuohu – koukussa saaristoon (Svall – krokad av skärgården) -kirja on omatekemäni tekstiä, kuvia, kuvaerotteluja ja ulkoasua myöten. Meri ja saaristo ovat olleet lähellä sydäntäni lapsesta saakka, ja ne ovat olleet rakkaimmat kuvausaiheeni kolmatta kymmentä vuotta. Kuohu-kirjassa kerron mereen liittyvistä muistoista ja kokemuksista, ja kirjan taitossa on itseni näköisiä ratkaisuja.

 • Luontokuvausopas-kirja
  i

  Olen osallistunut parin valokuvausoppaan tekemiseen. Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n julkaiseman suuren Luonnonkuvauksen käsikirjan tekemiseen osallistui 25 luontokuvaajaa lintuihin, superlähikuviin ja suurpetoihin erikoistuneista kuvaajista maisemien ja ajan ikuistajiin. Minulta tilattiin kirjaa varten artikkeleita mm. luonnon muutoksesta ja lähiluonnon ikuistamisesta. Sen lisäksi valotan kuvaustapojani esimerkiksi Markku Saihan toimittamassa Digijärkkärikoulu 2:ssa.

 • Hannusjärven hoitokalastusta nuotalla
  i

  Tapahtumien ja toiminnan kuvaaminen eroaa vaikkapa luontokuvaamisesta siinä, että parhaita luonnonvaloja ei voi odotella, vaan valot ovat mitä milloinkin sattuvat olemaan. Kuvien pääpaino todellakin tulee tapahtumiin ja toimintaan itseensä. Tämä kuva on Espoon Hannusjärven suojeluyhdistyksen hoitokalastuksesta.

 • Saarikuvia-valokuvanäyttely
  i

  Valokuvanäyttely on innostava, intensiivinen, ja työläs projekti. Olen koostanut useita näyttelyitä, jotka ovat kiertäneet kymmenillä paikkakunnilla ympäri Suomea. Kuvassa Saarikuvia-näyttelyni on ripustettu Poriin, Satakunnan Luontotalo Arkkiin.

 • Artikkeli Luontokuva-lehdessä
  i

  Kuviani ja tekstejäni on julkaistu mm. monissa lehdissä, esitteissä ja kalentereissa. Tämän ”Nostalginen venematka” -artikkelini on ollut Luontokuva-lehdessä.

 • Kaksi kaunista Suomi-neitoa
  i

  Esimerkki Vuokkoset-tuotemerkille kuvaamastani Made in Finland -projektista. Kuvasin tuotteen markkinointia varten kuusi kaunista, nuorta suomalaisnaista. Kuvia on käytetty monissa materiaaleissa esitteistä ja ilmoituksista messuständeihin ja sähköiseen mediaan.

 • Kauniisti sisustettu koti
  i

  Tähän sievään pikkukotiin on ripustettu valokuvastani teetetty talvimaisema. Lisäksi olen maalannut huoneen seinälle pyhän pihlajapuun. Lopulta stailasin ja kuvasin kodin sen myynti-ilmoitusta varten. Hyvin meni kaupaksi!

 • Kaksi naista tekee enkeleitä kompostiaumassa
  i

  Ylen Paska juttu TV-sarjan toimittajaparin, Anu Valveen ja Nina Stenrosin kuvasin Sipoossa Metsäpirtin kompostiaumassa tekemässä enkeleitä. Kuvaa käytettiin ohjelman puffeissa, esitteissä ja verkkosivuilla.

 • Metsästys ja kalastus sekä Suomen Luonto -lehdet
  i

  Kuvaamani harjus nuotiolla julkaistiin Metsästys ja kalastus –lehden kannessa. Muita kuviani on ollut esimerkiksi Suomen Luonto, Luontokuva-, Koiramme- ja Erä-lehdissä. Myönnän, että markkinoin kuviani todella vähän.

 • Lågskärin lintuasema kuvattuna ruosteisen rantalenkin läpi
  i

  Ohessa on esimerkki meri-teeman kuvasta. Vietin muutaman päivän Ahvenanmaan Lågskärin lintuasemalla kesäkuussa 2013. Kuvauksellinen ja maaginen paikka! Arkistossani on paljon kuvia esimerkiksi meri-aiheesta: ulapoita, saaria, rantakukkia, lokkeja, venevajoja, majakoita… Kerro millaista kuvaa etsit!

 • Hannusjärvi-kirja
  i

  Espoon Hannusjärven suojelu ry julkaisi nimikkojärvestään kertovan kirjan Hannusjärvi – hetkiä, kerroksia, elämää. Kirjassa esitellään järven luontoa, sen vaiheita ja elämää järven rannoilla. Kirjoittajina on suojeluyhdistyksen aktiiveja, tutkijoita ja asiantuntijoita. Kuvista pääosa on ottamiani. Olen toteuttanut myös kirjan ulkoasun, grafiikat ja taiton.

 • 18-istuiminen huussi
  i

  Anu Valveen Paska juttu -kirjan kuvitusta: Tämä Orisbergin kartanon 18-reikäinen istuntosali kuuluu ehdottomasti erikoisimpiin näkemiini huusseihin. Se on itsensä Johan Carl Ludvig Engelin piirtämä. Kuvan yhdeksän paikkaa ovat herrasväen puolella.

 • Ajatuksia lapuilla koottuna seinälle
  i

  Tilannekuva Espoon yrittäjänaisten palaverista. Seinälle koottiin puheenjohtaja Jaana Sorvalin johdolla ajatuskaavio siitä, minkälaisena jäsenet haluaisivat yhdistyksensä nähdä. Kuva julkaistiin mm. Yhdistyksen verkkosivuilla.

 • Kaunis nuori nainen
  i

  Yksi Vuokkoset – Made in Finland -projektin käytetyimmistä kuvista. Suomalaista naisenergiaa kerrakseen!

 • Vastasyntyneen vauvan varpaat
  i

  Herkkä kuva pienen elämän alkutaipaleelta. Kuvaa on käytetty useissa Delipap Oy:n Muumivaipan markkinointimateriaaleissa.

 • Sashimi
  i

  Lähikuva herkullisesta sashimista. Kuva liittyy rakkaaseen harrastukseeni – hyvään ruokaan. Tästä voisi kehkeytyä jotain.

 • Käenkaali
  i

  Kuva-arkiston satoa: Yksinkertainen luontokuva Espoon Hanikasta. Käenkaali tunnetaan myös ketunleipänä. Sekä sen lehdet että kukat sopivat oivallisesti alkukesän salaatteihin.

 • Laboratoriotutkimus
  i

  Yritysesitteisiin tarvitaan kuvia kaikista yrityksen toiminnoista raaka-aineista, tuotantolinjoille ja jätteen käsittelyyn saakka. Tämä kuva on Delipap Oy:n laboratoriosta, jossa testataan nesteen imeytymisnopeutta ja tuotteiden pintakuivuutta.

 • Majakan linssi
  i

  Koska meri on kuvausaiheissani niin keskeinen, myös majakat ovat suuri mielenkiintoni kohde. Tämä kuva on Utön majakan linssistä. Kuva on meriaiheisesta runokirjastani.

 • Mustikoita puurasiassa
  i

  Keksitkö tälle kuvalle käyttöä? Se sopisi oivallisesti monen aiheen yhteyteen. Sillä voisi kuvittaa luontoesitettä, keittokirjaa, artikkelia jokamiehen oikeuksista, tutkielmaa perinteisistä käsitöistä tai ympäristötietoisen yrityksen vuosikatsausta…

 • Vedenpuhdistuslaitos
  i

  Vesi kaikissa muodoissaan kuuluu kiinnostaviin aiheisiin. Puhdas vesi on yhä tärkeämpi ja yhä harvinaisemmaksi hupeneva luonnonvara – ja likavesi yhä suurempi ongelma. Paska juttu -projektia varten pääsin tutustumaan Seine Aval –jätevedenpuhdistustamoon. Siellä pariisilaisten jätökset kuivatetaan kokkareiksi ja kuljetetaan jatkokäyttöön – ja puhdistettu vesi päästetään jälleen luonnon kiertoon.

 • Vanha valokuva
  i

  Monissa projekteissa joutuu jäljennöskuvaamaan eli reprokuvaamaan vanhoja valokuvia, artikkeleita tms. uuteen käyttöön. Ikuistin tämän toimitusjohtajan lapsuudenkuvan yritysvideota varten. Jäljennöskuvaukseenkin mietin jotain aiheeseen liittyvää hauskaa taustaa tai yksityiskohtaa, jotta saisin kuvaan jotain pientä ekstraa. Tämän yrityksen neuvotteluhuoneessa sattui olemaan kaunis arkun kansi vanhan kuvan taustaksi.

 • Hoitokalastussaalis
  i

  Kuvasin hoitokalastussaalista Espoon Hannusjärven suojelury:n nuottauksen yhteydessä. Kuvaa on käytetty yhdistyksen esitteissä ja verkkoviestinnässä.

 • Kauhakuormaaja
  i

  HSY Veden Viikinmäen puhdistamolla jätevedestä eroteltu kiintoaines kuskataan Sipoon Metsäpirttiin muhimaan mullaksi. Siellä kauhakuormaajat möyhentävät lämmintä kompostiaumaa. Action-kuvausta parhaimmillaan!

 • Lähikuva valmistetusta salaatista
  i

  Yksinkertainen, tunnelmallinen kuva vihersalaatista. Lehtiartikkeliin tai kirjaan?

 • Kirjapainossa
  i

  Hankkeesta, painettavasta aineistosta ja materiaalista sekä värierottelusta riippuen joskus täytyy mennä painoon valvomaan painamista. Tässä Kuohu-kirjan painettu arkki on tarkasteltavana Kariston kirjapainossa.

Kaikki samasta paikasta

Valokuva auttaa välittämään viestisi. Kuvaan tuotteesi pakkauksia varten ja pakkauksesi esitteitä varten. Lisäksi kuvaan niin vauvat kuin vaaritkin mainoksiin, ja kuva-arkistostani löytyy sopiva maisema- tai yksityiskohtakuva vaikkapa esitteisiin.

Laaja verkosto

Olen ollut kuvatoimittaja ja koordinaattori monissa projekteissa. Käyn vuosittain läpi kymmeniä tuhansia kuvia. Olen toiminut asiantuntijaraadeissa mm. Fotofinlandia- kuin Vuoden Luontokuvakilpailuissa. Tunnen useita erikoisalojen valokuvaajia makrokuvaajista elokuvaajiin ja löydän tekijän joka valokuvaustehtävään.

Lähde merelle kuvaesitykseni mukana

Kesto noin 9 minuuttia

Tutustu Espoon Hannusjärveen kuvien kautta

Kesto noin 6 minuuttia

© Elina Nuortie

elina.nuortie(a)taskurapu.fi

elina.nuortie(a)taskurapu.fi
050 566 1955
Kaitaantie 11 | 02260 Espoo

© Elina Nuortie